ЛАКТОБАКТЕРИИ
В организме человека лактобациллы составляют большую часть микрофлоры кишечника и способны выживать даже в самых агрессивных средах.
Играют важную роль для поддержания здоровья человека – кислая среда, созданная ими, препятствует росту и развитию грибов и патогенных микроорганизмов. Одна из важнейших функций лактобацилл – это помощь в формировании общего и местного уровня сопротивляемости иммунитета.
Положительное воздействие:
Види лактобактерій широко використовуються при виробництві кисломолочної продукції, завдяки їх здатності викликати бродіння.
Численні дослідження доводять, що систематичне вживання кисломолочних продуктів, збагачених представниками роду Lactobacillus, надає позитивний вплив на всю мікрофлору кишечника.
Лактобацили, що входять до складу кисломолочної продукції, допомагають організму в боротьбі з харчовими алергіями, стимулюють скорочувальні функції кишечника, сприяючи травленню і виведенню «відходів».